3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Fırınlara gece baskını

Sinop’ta faaliyet gösteren 23 fırından 8’i belediye, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Tarım İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen gece baskınlarıyla denetlendi.

Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer ile Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Fevzi Tütüncü’nün de bizzat katıldığı denetimler sırasında bazı fırınlar hijyene dikkat etmedikleri gerekçesi ile uyarıldı.

Gördüğü bazı manzaralar karşısında öfkelenen Başkan Yılmazer, kurallara uygun üretim yapmadıkları tespit edilen fırın sahiplerinin uyarıldığını, buna rağmen ısrarla gerekli önlemleri almayanlar hakkında ise yasal işlem uygulanacağını hatırlattı. Fırıncıların özellikle temizliğe ve bone takılmasına dikkat etmeleri gerektiğini belirten Zeki Yılmazer, kurallara uymayanları sözle ikaz etti.

Ayrıca denetimler kapsamında ekmeklerin gramajları ve fırınlarda çalışanların evrakları da kontrol edildi. Sinop’taki ilk uygulamada 8 fırının denetlendiğini belirten Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, diğer fırınların ve gıda üretimi yapan çeşitli işletmelerin de muhtelif zamanlarda denetleneceğini söyledi.

Sinop-iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 12:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?