5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Fotoğraf safarisine yoğun katılım

Sinop Çevre Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan "Doğa Yürüyüşü-Fotoğraf Safari ve Kuş Gözlemi" programı bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleşti.


Karadeniz'in Kuş Cenneti olarak adlandırılan Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe katılan bir çok vatandaş, yağışlar nedeniyle oldukça sulak olan parkurdaki yürüyüş sırasında çamura saplandı. Çoğunluğu Sinop Üniversitesi (SÜ) öğrencisi olan katılımcılar, maceralı yürüyüşün finalinde de renkli anlar yaşadı. Etkinliğe 7'den 70'e 98 kişi katıldı.


Etkinlik hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Hale Oğuz, gençlerin çamura ve ıslanmaya aldırmadan sevgi ve ilgi ile yürüyüşü tamamladıklarını söyledi. Oğuz, "Yaşamı borçlu olduğumuz bir biyolojik laboratuar içinden geçtik. Birçok ekosistemi aynı alanda ve bütünlük içinde gördük. Etkinliğe katılan öğretim görevlileri ile uygulamalı bir bilgi akışı gerçekleştirildi. Tabii ki hep birlikte kuş gözleminden de büyük zevk aldık. Nüfus cüzdanı biraz eski olsa da doğa sevgisinde hala genç olan diğer katılımcılar da kilo ve yaşlarına rağmen zorlu parkuru bırakıp geri dönmediler. Onları da kutluyorum" dedi.
İnceburun yarımadası ve Sarıkum'un son derece değerli doğal bir miras olduğuna dikkat çeken Hale Oğuz, "Sarıkum Lagün Gölü ve çevresindeki bataklık sazlık ünite gibi sulak alanların küresel ısınma nedeniyle her geçen gün değeri daha iyi anlaşılıyor" diye konuştu.


Sinop Çevre Dostları Derneği Başkanı Hale Oğuz ayrıca, kendilerine destek olan İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile kuş gözlemi için teleskop sağlayan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 15:01:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?