3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Fotolarda kalan balıklar!

KARADENİZ'DEKİ BALIK TÜRLERİ FOTOĞRAFLARDA KALDI

Bilim adamlarının balık stokları konusunda sürekli uyarı ve ikazlarda bulunduğu Karadeniz'de nesli tükenen birçok balık türü de fotoğraflarda ve kitaplarda kaldı.

1950 yılında Sinop'ta balıkçılar tarafından avlanan 3 metre boyundaki orkinos balığının fotoğrafı, şimdi birçok Sinoplunun duvarını süslüyor.

Sinop Hemşehrilik ve Dostluk Derneği Başkanı İsmail hakkı Gülenç, şu an Karadeniz'de avlanan birçok balığın tedbir alınmadığı takdirde çok kısa bir süre sonra sadece fotoğraflarda kalmasından endişe ettiklerini söyledi.

Babası Halil Gülenç'in de içinde bulunduğu 61 yıllık fotoğrafı yıllardır duvarında sergilediğini belirten İsmail hakkı Gülenç, "Bu bir ibret vesikasıdır. Bir zamanlar Karadeniz'de avlanan oldukça değerli bu balık türünden şu anda hiç bir eser yok. Korkarım ki bu diğer türler içinde böyle olmasın. Onun için biz balıkçılıkta yeni ve somut tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Türkiye balık potansiyelinin yüzde 7.5'ini elinde bulunduran ve geçim kaynağının büyük bölümünü balıkçılıkla sağlayan Sinop'umuzda bu fotoğraf ayrı bir önem taşıyor. Biz Sinoplu balıkçımızın bu noktadaki hassasiyetini çok iyi biliyoruz. Ben tüm ülke balıkçısına sesleniyorum. Lütfen bilinçli avcılık yapalım. Gelecek nesillere sadece fotoğraf bırakmayalım" dedi.

KARADENİZ'DEKİ BALIK TÜRLERİ FOTOĞRAFLARDA KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2011 Pazar 16:26:00
Güncelleme :29 Mayıs 2011 Pazar 18:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?