3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Gazeteci Celal Araz toprağa verildi

Geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden emektar gazeteci Celal Araz (73), gözyaşları arasında toprağa verildi.

Sinop'un Ayancık ve Türkeli ilçelerinde yıllardır iki ayrı yerel gazete çıkaran ve iki ilçenin sorunlarını sürekli gündeme taşıyarak kamuoyu oluşturan gazeteci Celal Araz, astım teşhisiyle kaldırıldığı Kastamonu Devlet Hastanesi'nde önceki gün hayatını kaybetti.

Celal Araz için bugün ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Türkeli Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazına Sinop Valisi Zeki Şanal, Türkeli Kaymakamı Özkan Demir, Türkeli Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, AK Parti Türkeli İlçe Başkanı Şükrü Işık, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ile Araz'ın sevenleri katıldı. Gazeteci Celal Araz daha sonra Türkeli ilçesindeki aile kabristanlığında gözyaşları arasında defnedildi.


1953 yılında Ulus Gazetesi matbaasında meslek hayatına başlayan ve sırasıyla Akşam ve Tercüman gazetelerinin baskı tesislerinde ustalık yapan Celal Araz, 1989 yılında geldiği Ayancık'ta, 2001 yılında da Türkeli ilçesinde kurduğu matbaalarda yerel gazete çıkarttı. Araz evli ve 5 çocuk babasıydı.

İha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 19:48:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Salih Cantürk IP: 212.156.106.xxx Tarih : 7.01.2008 11:59:30

Celal ARAZ amcaya Allah dan Rahmet kederli ailesine ve Türkeli halkına,basın camiyasına başsağlığı diliyoruz.catak57.com Ailesi