5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Geciken ihaleye tepki

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, Sinop'taki barınak ve çekek yeri ihalelerinin bir an önce yapılmasını istedi.

Sinop Balıkçı Barınağı'nın tarımsal kaynaklardan ayrılan ödeneklerle yapıldığını hatırlatan Ali Bayrak, bu barınağın balıkçı barınakları yönetmeliği çerçevesinde ihalesinin yapılarak balıkçı kooperatiflerine devredilmesinin yasal zorunluluk olduğunu söyledi. Bayrak, "Bu işin uzatılması balıkçılığımızı ve balıkçıyı sıkıntıya sokar" dedi.

Birtakım kişilerin barınak ve çekek yerine, marin (yat limanı) yapanın gayret ve çabası içinde olduklarını üzülerek gördüklerini belirten Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, bu kişilerin ihalenin gecikmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ileri sürdü.

Bayrak, "Sinop limanına kayıtlı bin 300 balıkçı teknesi mevcut. Sinop ve ilçelerinde yaklaşık 5 bin aile geçimini balıkçılıkla sağlıyor. Biz de diyoruz ki; başka bir yere marin yapsınlar. Yapılacak çok yer var. Yapılmış bir yeri sahiplenmek çok kolay. Biraz mücadele versinler. Güçleri varsa yeni baştan bir marin yapsınlar. Bizde onlara destek olalım. Balıkçı barınağını marin yapmak için çaba sarf edenler, buranın kiralanması yönündeki uğraşlarımızı sabote etmek istiyor. Ama balıkçı buna müsaade etmeyecektir. Ben bunu açık açık söylüyorum. Kimse hayal aleminde yaşamasın" dedi
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 11:53:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?