7
Mayıs
2024
Salı
SİNOP

Geleceğin kaptanları rüzgara yelken açtı

Sinop Yelken İhtisas Kulübü eski günlerini yakalamak için yelken açtı. Sezona erken start veren yelken ihtisas kulübü, tüm okullara çağrı yaparak yeni yetenekli minikleri bünyesinde toplayıp alanında yeniden söz sahibi olmak istiyor.

15 yıldır yelken kulübünün antrenörlüğünü yapan Özden Saral, yelken dalında yeni yetenekleri, yelken sporuna kazandırmak için sezona erken start verdiklerini söyledi.

İlk etapta kız-erkek 30 sporcu miniğin denize alıştırıldığını ve yaptıkları çalışmalarda yelkene ve denize miniklerin kısa sürede adapte olduğunu belirten Özden Saral, "Onlara şuanda teknik bilgiler veriyoruz. Teori ve pratiği kısa sürede uygulamayı düşünüyoruz. Şuanda çalışmalarımız hava şartlarına göre sürdürülüyor. Yaz spor okullarından önce bu çalışanları yapıyoruz ve daha kaliteli sporcu yetiştirmek istiyoruz. Miniklerimizi dünya çapında dereceleri olan, yardımcı antrenör Burak Tahmaz nezaretinde çalıştırıyoruz. Hedefimiz, daha önceki yıllarda elde ettiğimiz dünya üçünlüğü ve Türkiye şampiyonluklarını yeniden elde etmek. Bunun için kolları sıvadık. Şu anda malzeme konusunda biraz sıkıntımız var. Yetkililer bu konuda bize verecekleri destek ile yeniden eski gücümüze kavuşmamızda en büyük yardımı yapmış olacak. Bende yeniden eski başarılarımızı yakalayacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2005 Pazartesi 16:27:36
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 17:14:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?