3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Genç bilim adamına ödül

Sinop Üniversitesi (SÜ) Su Ürünleri Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Sezgin'nin(34) Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da geçen hafta yapılan bilimsel bir yarışmada 'En iyi genç bilim insanı' seçildiği bildirildi.


Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da gerçekleşen 'Karadeniz'de İklimsel Değişiklikler' konulu konferansın Karadeniz'in Kirliliğe Karşı Korunması Komisyonu Sekretaryası ve AB Altıncı Çerçeve Programı (FP6) ile Black Sea Scientific Network projesi tarafından desteklendiğini belirten Sinop Üniversitesi (SÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Bat, konferansta iklimsel değişikliklerin Karadeniz ekosistemine ve canlılarına olan etkileri konularında bildirilerin sunulduğunu söyledi. Bat, "Konferansa tüm Karadeniz ülkeleri, yani Rusya, Romanya, Ukrayna, Gürcistan, Bulgaristan ve Türkiye katıldı. Konferansa yaklaşık 2 yüz bilim insanı katıldı. Hollanda, İngiltere, Belçika ve İsveç'ten de jüride bilim adamları vardı. Ayrıca konferansta bilim insanlarına ödüller verildi. Bu anlamda değerlendirmeler ve oylama sonucunda Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Temel Bilimler Bölümü öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Sezgin, Karadeniz'de kıyısı olan ülkeler arasında yapılan yarışmada en iyi genç bilim insanı olarak ödül almıştır" dedi.

2007 yılında kurulan Sinop Üniversitesi bünyesinde hem ulusal hem de uluslararası projelerin devam ettiğini kaydeden Prof. Dr. Levent Bat, Sinop Üniversitesi'nin adını ilk yıllarda Avrupa Birliği (AB) ve Karadeniz'e kıyısı olan tüm bilim camiasında duyurduğunu söyledi. Bat, "En iyi genç bilim insanlarının yetişmesi bunu kanıtlamaktadır. Gelecekte daha da iyi projelerde yer alacak, üniversite adından ve kalitesinden söz ettirmeye devam edecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 15:36:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?