5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Gençlerden gençlere örnek proje

Sinoplu bir grup genç tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği (AB) tarafından kabul edilen proje kapsamında, kırsalda yaşayan Sinoplu 14-30 yaş arası gençler il merkezindeki sosyal etkinliklere katılacak.

Projenin ilk adımında 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kapsamında kent merkezine getirilecek 30'a yakın öğrenci, 3 gün boyunca Sinop'ta misafir edilecek.


"Şehrin Yabancıları Gençlik Grubu"nun Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nca kabul edilen 'Yaşadığım Şehri Tanımak İstiyorum' adlı proje ile Sinop'un kırsal kesimlerinde yaşayan gençlerin bir araya getirilerek, kültürel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması hedefleniyor. Projede Sinoplu 6 genç görev alıyor.


Proje temsilcisi Özcan Öztekin, amaçlarının Sinop'un geleceğine katkıda bulunmak olduğunu belirterek, "Arkadaşlarımızın oluşturduğu 'Şehrin Yabancıları' adlı gençlik grubumuzun Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi'ne yaptığı 'Gençlik Programı Eylem 1.2 Proje' başvurumuz kabul edildi. Proje sürecinde; Durağan, Dikmen ve Saraydüzü gibi ilimizin az gelişmiş ilçelerinin köylerinde zor şartlar altında yaşayan ve ilk defa sosyal etkinliklere katılacak ilköğretim öğrencilerinden maksimum 30 öğrenci tespit edilerek, bu öğrenciler bir yıl içinde iki kez Sinop il merkezinde ağırlayacağız. Sinop'ta bulundukları zaman içinde Sinop'umuzun coğrafi, tarihsel ve kültürel değerlerini, şehirdeki yaşamı, faydalanabilecekleri hizmetleri, katılabilecekleri eğitim çalışmalarını ve daha birçok şeyi; yapılacak gezi, festival, tiyatro, yarışma gibi etkinliklerle öğreneceklerdir.

Proje kapsamında ilk önce Dikmen ilçemizin Yaykın Köyü'nde yaşayan ve öğrenimlerini burada sürdüren çocuklarımızla bir araya
geldik. Aileleri ve öğretmenlerine bilgiler vererek izinlerimizi aldık ve 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda onları misafir ederek, 22-23-24 Nisan tarihlerinde onlar için düzenleyeceğimiz etkinliklere katılımlarını sağlayacağız. Amacımız yerele az da olsa bir katkıda bulunabilmektir. Sinop'umuzun güzelliklerini önce kendi çocuklarımız görsün istiyoruz ki; onlar bu güzelliklere sahip çıksınlar ve Sinop'umuzun geleceğinde etkin rol alabilsinler. Onlara uzanan bir el de siz olun" diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 16:45:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?