5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Gerze'de piknikli eylem

Sinop'un Gerze ilçesi Yaykıl köyüne yapılacak olan termik santrale karşı çıkan köy sakinleri ve sivil toplum örgütleri, piknikli protesto eylemi yaptı.


"Gerze'mizde Termik Santral İstemiyoruz" adlı platform tarafından düzenlenen ve Sinop Nükleer Karşıtı Platform (NKP) tarafından da desteklenen piknikli eylem santralin yapılacağı Yaykıl Köyü Çakıroğlu mevkisinde gerçekleşti. Eyleme, Yaykıl, Kabalı, Lala ve Mahmuttırı köylüleri ile Gerze, Sinop ve Samsun'dan gelen çok sayıda vatandaş katıldı. Mangalların yakıldığı eylemde Platform Sözcüsü Dr. Mehmet İnan'ın açılış konuşmasının ardından, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Sinop Arıcılar ve
Ziraatcılar Derneği Başkanı İlyas Çolak, Yaykıl Köyü Muhtarı Ahmet Tiryaki, Sinop NKP Yürütme Kurulu Üyesi Metin Gürbüz ile Samsun Çevre Meclisi Sözcüsü Nuray Erçağan birer konuşma yaptı. Şirket yetkililerinin Gerze ve Sinop belediye başkanlarını makamında ziyaret ederek başkanları ikna etmek için çaba sarf ettiklerini ileri süren Sinop NKP Yürütme Kurulu Üyesi Metin Gürbüz, alanın sit alanı olduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 19:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?