7
Mayıs
2024
Salı
SİNOP

Gıdadan şikayetçiyseniz bu hattı arayın

Sinop Tarım İl Müdürlüğü tarafından, tüketicilere daha iyi hizmet verebilmek ve gıda satışları konusundaki olumsuzlukları ortadan kaldırmak amacıyla "261 44 90 Alo Gıda Hattı"nın devreye sokulduğu belirtildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Tarım İl Müdürü Sıddık İpek, 5 Haziran 2004 tarihi itibarıyla, Gıda Kanunu kapsamında Sağlık Bakanlığı ve diğer kuruluşlar tarafından yürütülen bir kısım hizmetlerin kendi bünyelerine verilerek, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın tüm gıda üretimi, tüketimi ve denetlenmesinde tek yetkili kurum olduğunu hatırlattı.

Bu sürecin ardından tüketicileri bilinçlendirmeyi hedeflediklerini kaydeden İpek, "Bu bağlamda bir dizi eğitim programı düzenlenmektedir. Tüketicilere daha iyi hizmet verebilmek için müdürlüğümüzce alo gıda hattı kuruldu.

Vatandaşlarımızın etiketsiz, küflenmiş ve ambalajsız gıda maddesi satışında, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satılması durumunda, gıda zehirlenmelerinde, üretim izni olmayan gıda satışında ve gıda hijyeni ile ilgili sorunlarla birlikte tüm olumsuzluklarda hattımızı aramalarını istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 14:38:47
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 20:09:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?