3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Giriş ücreti değişmedi

Sinop İl Genel Meclisi'nin eylül ayı dördüncü oturumunda, Tarihi Sinop Cezaevi'nin giriş ücretlerinde yapılmak istenen fiyat artışı oy birliğiyle reddedildi.


İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Erol'un başkanlık ettiği oturumda 29 maddelik gündemin 7'si üzerinde görüşme yapıldı.

Böylece son oturumla birlikte gündem maddelerinin 23'ü üzerinde görüşme sağlanmış oldu.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Murat Berksoy, AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu ile İl Özel İdaresi Şube Müdürleri ve meclis üyelerinin hazır bulunduğu oturumda bazı komisyonlardan istifa eden Şükrü Erdem'in yerine üye seçimi yapıldı. Çevre ve Sağlık, Eğitim Kültür ve Sosyal İşler ve İçişleri komisyonlarına Ali Rıza Altun seçildi.


Saraydüzü ilçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti'ne bir üyenin seçilmesine ilişkin gündem maddesinin görüşüldüğü oturumda, üyeliğe Ali Şen seçildi. Toplantıda mülkiyeti hazineye ait olup İl Özel İdaresi'ne tahsis edilen merkez ilçe Kaleyazısı Mahallesi’nde bulunan Tarihi Sinop Cezaevi'ne ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerden alınan 2 YTL'lik giriş ücretinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü tarafından 3 YTL olarak belirlenmesine ilişkin gündem maddesi görüşüldü. Yapılan oylamada cezaevine giriş ücretlerinde eski tarifenin uygulanmasına karar verildi. Böylece ziyaretçi giriş ücreti 2 YTL'de kaldı.

İha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 17:20:05
Güncelleme :5 Eylül 2008 Cuma 14:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?