3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Göçe tek çare 'yol'

AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, büyük şehirlere göç veren illerin başında gelen Sinop'un makus talihini, yol probleminin aşılması ile yeneceğine inandığını söyledi. 

AK Parti hükümeti döneminde yol çalışmaları kapsamında il genelinde büyük mesafeler kat edildiğini, bununda meyvelerinin 2008 yılı içerisinde toplanacağını belirten Yakup Üçüncüoğlu, "Sinop'un geri kalmışlığının başlıca nedeni: Yıllardır çözülemeyen ulaşım sorunudur. Sinop yıllardır ciddi şekilde göç veriyor. Türkiye'nin en fazla göç veren iki ili arasında yer alıyor ve bugüne kadar verilen göç 1.5 milyonu aşmış durumda. Bu sorunu aşmak için evvela yol probleminin çözümü gerekli. Bunun İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak olan Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu'nda şu anda ödenek üstü bir çalışma yürütülüyor. Başbakanımız da bu yolun kurdelesini inşallah 2008 son baharında kesecek ve Sinopluların önündeki en büyük engel kalkacak. Şu anda bölgede çok büyük bir çalışma sürüyor. Asfaltlama çalışmaları devam ediyor" dedi.

...
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 11:26:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ASIM ÇELİK IP: 88.226.27.xxx Tarih : 11.07.2008 15:05:53

Ben SİNOP merkeze bağlı melikşah köyündenim. Ankarada sitelerde hammadde satmaktayım. bizimde en büyük sıkıntımız Sinop yolu Bırakın yatırım yapmayı memlekete bile zor geliyoruz 420 km yol bitmiyor.Eğer yol biterse Sinopa çok sık gelebileceğiz. Şimdiden yol için emeği geçen herkese teşekkürler.