20
Nisan
2024
Cumartesi
SİNOP

Göletler balıkla doldu

Sinop Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Boyabat ilçesindeki göletlere 60 bin sazan balığı yavrusu bıraktı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü balık yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması projesi kapsamında, Boyabat ilçesindeki Bektaş, Eğlence, Maruf ve Boyalı köylerinde yer alan göletleri balıklandırdı. Sulama göletlerine 60 bin sazan balığı yavrusunun bırakılmasına Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Ali Ural, Boyabat Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Refik Kayadibi ve köy muhtarları katıldı.

Antalya Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'nden getirilen sazan balığı yavrularının göletlere bırakılmasıyla ilgili bilgi veren Sinop Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Ali Ural, uygulamadaki amaçlarının göletlerde azalan balık sayısını ve çeşidini artırmak olduğunu söyledi. Ural, "İl Müdürlüğü olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da göletlerimize balık bırakmaya devam ediyoruz. Göletlere bırakılan yavrular korunmalıdır. ve en az bir kez üremelerine zaman tanınmalı. Proje kapsamında göletlerin balıklandırılmasına devam edilecek." dedi.

Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir de göletlere balık bırakılmasının hayırlı olması temennisinde bulunarak, projeye her türlü desteğin verileceğini söyledi. 60 bin sazan balığı yavrusu eşit bir şekilde Bektaş, Maruf, Eğlence ve Boyalı köylerindeki göletlere bırakıldı.

...
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2013 Perşembe 18:24:26
Güncelleme :27 Ağustos 2013 Salı 14:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?