3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Gönül Köprüsü Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve Turkcell'in ana sponsorluğunda yürütülen 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında Sinop'tan Ağrı'ya 472 öğrencinin gideceği, Batman'dan da bin 170 öğrencinin Sinop'a geleceği bildirildi.


Proje hakkında bilgi veren Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova, proje kapsamında doğu-batı arasındaki gönül köprülerinin daha da sıkılaşacağını ve ön yargıların ortadan kalkacağını söyledi.

Akova, "Milli Eğitim Müdürlüğü olarak birçok projemiz var. Ancak 'Gönül Köprüsü Projesi' ile gençlerimizin birbirini daha iyi tanıma fırsatı yakalayacaklarına inanıyoruz. Gençler gittikleri yörelerin tarihi ve doğasını daha iyi tanıyacaklar. Gittikleri arkadaşları ile kaynaşarak, doğu ile batı arasındaki uçurumu da ortadan kaldıracaklar. Bazı ön yargılar da ortadan kalkmış olacak" dedi.


Proje kapsamında Ağrı'ya 472 öğrenci göndereceklerini belirten Osman Akova, "İlköğretim okulu 7 ve 8., ortaöğretim okullarının ise 11 ve 12. sınıflarından öğrenciler seçilerek Ağrı iline gönderilecek. Ağrı’ya toplam 472 öğrenci, 11 idareci ve 22 öğretmen 11 otobüsle gidecekler" diye konuştu.


İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova ayrıca, Batman'dan Sinop'a yaz tatilinde bin 170 öğrencinin misafir olarak geleceğini ve 5 gün boyunca Sinop'ta kalacaklarını da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 15:25:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?