5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Gribi yenmek için sulu gıda şart

Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Cem Güre, gripten korunmanın başlıca yolunun vücut direncinin düşmesini engellemekten geçtiğini belirterek, bunun için sulu gıdalar ve sebzenin önemli olduğunu söyledi.


Sinop İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, soğuk havaların başlaması ile vatandaşlar grip hastalığına karşı uyarıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Cem Güre, özellikle hava değişikliklerinin neden olduğu soğuk algınlığı ve gribe karşı vatandaşlardan duyarlı olmalarını istedi. Güre, "Gripten korunmanın başlıca yolu vücut direncinin düşmesini engellemekten geçer. Bu nedenle mevsim özelliklerine uygun giyinmeli, bol sulu gıdalar, taze sebze ve meyve tüketilmelidir. Hastalar ile yakın temastan, ortak eşya kullanımından kaçınılmalıdır. Grip hastalığının tedavisi, ortaya çıkan belirtilerin tedavisi şeklindedir. Ateşin düşürülmesi, burun akıntısının giderilmesi, halsizlik ve kırgınlığın giderilmesi şeklinde tedavi düzenlenir. Yatak istirahatı önerilir" dedi. Dr. Güre, grip riski taşıyan ve bu kişilerle temas halinde bulunanların da grip aşısı olmalarının önerildiğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 16:33:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?