3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Grip yaşlılarde ve çocuklarda tehlikeli

Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Cem Güre, astım hastaları ile küçük yaştaki çocukların ve yaşlıların gribe daha kolay yakalandığını, önlem alınmadığı takdirde istenmeyen sonuçlarla karşılaşılabileceğini söyledi.


Soğuk havalarda ve özellikle kış aylarında her yıl üst ve alt solunum yollarıyla ilgili hastalıklarda artma gözlendiğini hatırlatan Dr. Cem Güre, "Grip hastalığına yol açan influenza virüsü ile solunum yolu hastalığına sebep olan respiratuvar sinsityal virüsleri, soğuk günlerde özellikle süt çocukları, 65 yaş üzeri kişilerde ve toplu barınma yerlerinde daha çok görülür. Hastaların bu virüsleri almalarıyla vücut dirençleri düşer. Bunun sonunda bakteriler devreye girerek, özellikle üst ve alt solunum
enfeksiyonlarına yol açarak hastayı yatağa düşürür. Eğer müdahalede geç kalınmış ise sonuç ölümlere kadar gider. Grip kesinlikle ihmal edilmemeli ve dikkatli olmalıdır" dedi.


Dr. Güre, astım hastalarının özellikle hastalığın başlangıç döneminde uzman bir hekime başvurarak zamanında tedbir almaları gerektiğini, aksi takdirde tahribatın ve tedavi maliyetinin artacağını da sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 17:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?