3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Gurbetçi beldesi Güzelkent

Güzelkent Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Özcan, "Bizim turizm beklentimiz yok. Gurbetçiye sahip çıkalım yeter. Gurbetçilerimiz beldemize her yıl en az yaklaşık 1.5 milyon euro bırakıyor" dedi.

Yıllar önce nüfusunun büyük bir bölümünü başta Avrupa ülkeleri olmak üzere özellikle Almanya'ya giden Sinop'un Türkeli ilçesine bağlı Güzelkent beldesinde, turizm pastasının yüzde 98'lik kısmını gurbetçiler oluşturuyor. Her yaz beldeye akın eden gurbetçiler, 3 aylık yaz sezonunda 4 bin 429 nüfusa sahip olan beldeye büyük oranlarda döviz girdisi sağlıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Güzelkent Belediye Başkanı Hüseyin Özcan, turizm beklentilerinin gurbetçilere endeksli olduğunu, beldeye gelen gurbetçilere sahip çıkılmasının belde için yeterli olacağını söyledi.

Özcan, "Beldemizin geçim kaynağı endüstriye bağlı değil. Genelde gurbetçi desteği ile ayakta kalmayı başaran bir belde. Biz gurbetçimizi kendi insanımızı, yaz sezonunda burada imkanlar sağlayarak barındırabilirsek bize dışarıdan gelecek turistten daha fazla gelir bırakır. Çünkü bir gurbetçi 15 günlük süre içinde beldemizde yaşayan annesinin, babasının ihtiyaçlarını alıyor, düğüne derneğe gidiyor. Yani 100 kişilik yerli turistin harcayacağını bir gurbetçimiz kaldığı birkaç haftada içinde zaten harcıyor. Onun için diyorum ki; gurbetçimizin buradaki evine, köyüne, yoluna, suyuna, ihtiyarlarına sahip çıkalım. Onlar gelsin, tatilini yapsın bize yetiyor. Bizim turizm beklentimiz bu. Gurbetçilerimiz beldemize her yıl en az yaklaşık 1.5 milyon euro bırakıyor" dedi.

Hüseyin Özcan ayrıca, beldeye her yıl binin üzerinde gurbetçinin geldiğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 17:10:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?