3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Gurbetçilerden eğitime katkı

Avrupa'da yaşayan Sinoplular tarafından kurulan ve merkezi Almanya'da bulunan Avrupa Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nce(ASİDER) Sinop'taki okullara malzeme yardımı yapılıyor.

ASİDER vasıtasıyla memleketlerine geçen yıllarda eğitim fakültesi binası kazandıran Sinoplu gurbetçiler, 2008 yılı itibariyle belirlenen 4 ilçe milli eğitimine, 2'şer bir euroluk bütçe ayırdı. Ayrılan bütçeyle söz konusu ilçelerdeki malzeme ihtiyaçları belirlenerek dernek tarafından karşılanacak.

ASİDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Gürleyen, Türkiye Sorumlusu Hayrettin Kuru, Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Yavuz ile Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Erdal Altuntaş ilk olarak, Gerze ve Erfelek ilçelerinde ihtiyaçların tespitine yönelik ilçe milli eğitim müdürlüklerini ziyaret etti. Gerze ilçesinde Milli Eğitim Müdürü Resul Öztürk, Erfelek ilçesinde de Milli Eğitim Müdürü Yakup Öztürk ile bir araya gelen dernek yönetimi, ihtiyaçların listesini aldı. Erfelek ilçe merkezinde bulunan Yunus Emre İlköğretim Okulu'nun 2 bin 200 metrekarelik dış cephe boyasının yapılmasını taahhüt eden ASİDER yönetiminin, Gerze ilçesinde de bilgisayar, fotokopi, projeksiyon makinesi gibi cihazlardan oluşan eksiklikleri gidereceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 17:06:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?