3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Güreşler nefes kesti

SAZLI VE AKBAŞ GÜREŞLERİ NEFES KESTİ

Sinop'ta düzenlenen "Sazlı ve Akbaş Köyü Güreşleri" her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir katılımla gerçekleşti.

Sinop İli Sazlı ve Akbaş Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği tarafından bu yıl 5.'si düzenlenen güreşlere İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Giresun, bazı kurum amirleri, il genel meclisi üyeleri, Sinoplu derneklerin başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda işadamı ve vatandaş katıldı.

Protokol üyeleri, güreş alanına girdikleri sırada davul-zurnayla karşılandı. Çok sayıda güreşçinin ter döktüğü er meydanında renkli görüntüler yaşandı. Güreşlerde başpehlivanlığı güreşlere Erzurum'dan katılan Abdullah Omaç kazandı. Etkinlikte ayrıca açık arttırmayla keşkek ağası ve güreş ağası seçimleri yapıldı. Musa Öztürk keşkek ağası seçilirken, Erkan Demiral ise güreş ağası oldu.

Ağalar davul-zurna eşliğinde er meydanında omuzlarda gezdirildi. Etkinlikte er meydanı girişine kurulan 10 büyük kazanda 250 kilo keşkek kullanılarak hazırlanan yöreye has keşkek yemeği ikram edildi. Dernek Başkanı Ali Dönmez, etkinliklerin her yıl geleneksel hale geldiğini belirterek, bu tür etkinliklerin birlik ve beraberlik duygularının pekişmesi noktasında büyük önem taşıdığını söyledi.

SAZLI VE AKBAŞ GÜREŞLERİ NEFES KESTİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2011 Pazartesi 15:26:04
Güncelleme :11 Temmuz 2011 Pazartesi 15:30:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?