5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Güzel sesler yarıştı

Sinop'ta her yıl geleneksel olarak düzenlenen "İmam Hatip Liseleri Arası Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması"nın 4. bölge finali Sinop Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda yapıldı.


Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yarışmaya Trabzon, Amasya, Artvin, Çorum, Giresun, Ordu, Rize, Samsun, Sinop ve Tokat illerinden 11 yarışmacı katıldı. Jüri başkanlığını Sinop İl Müftüsü Ahmet Faruk Kuluş'un yaptığı yarışmada, jüri üyeliklerini ise okulları temsilen gelen meslek dersleri öğretmenleri yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bahattin Erdem, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Server Bilge tarafından yapılan konuşmalar ardından yarışmaya geçildi. Kur'an-ı Kerim okuma yarışmasında Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Rıdvan Akbaş 93.50 puan ortalamasıyla birinci oldu. Akbaş, 31 Mayıs'ta Antalya'da yapılacak olan Türkiye Final Yarışması'na katılma hakkı kazandı.

Yarışmaların sonunda dereceye giren ve yarışmaya katılan bütün öğrenciler ile okul müdürlerine çeşitli hediyelerin verildiği ödül töreni ardından Sinop İmam Hatip Lisesi İlahi Korosu'nda birbirinden güzel ilahiler seslendirildi. Programın ardından Sinop İmam Hatip Lisesi yemekhanesinde misafirlere öğle yemeği ikram edildi.


Yarışmayı Sinop Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ramazan Yalçın, Sinop İl Müftü Yardımcısı Süleyman Çoban ile daire amirleri, okul müdürleri ve öğretmenler izledi.

İha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 09:10:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?