25
Nisan
2024
Perşembe
SİNOP

Güzelkent'te katliam!

Sinop'un Türkeli ilçesine bağlı Güzelkent beldesinde, 15 sokak köpeğinin zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildi.

Olay geçen pazartesi günü Türkeli ilçesine bağlı Güzelkent beldesinde meydana geldi. İddiaya göre zehirli yiyecek verildiği öne sürülen çoğu sahipsiz ve sokakta yaşayan yaklaşık 15 köpek, bir süre sonra telef oldu. Daha sonra belediye görevlileri tarafından köpek ölüleri toplanarak çöp kamyonuna, oradan da şehir çöplüğüne götürüldü.

Bu sırada köpeği telef olan Muhammet Sönmez adlı belde sakini, Hayvan Hakları Federasyonu'nu (HAYTAP) arayarak gönüllü Gülşen Özçelik'e olayı anlattı. Özçelik, Muhammet Sönmez'den olayı fotoğraflayarak belgelemesini istedi. Köpek ölülerinin belediye ekipleri tarafından çöp kamyonuna atılmasını ve çöplük alanındaki cansız köpekleri görüntüleyen Özçelik'in çektiği fotoğraflar, HAYTAP tarafından basınla paylaşıldı.

Olayı gördüklerinde dehşete kapıldıklarını dile getiren HAYTAP Gönüllüsü Gülşen Özçelik, "Biz yetkilileri aradığımızda halkın köpeklerden şikayetçi olduğu söylendi. Yerel yönetimlerin görevi, bu köpekleri öldürmek değil, bunlara barınak yapıp orada aşıları ve bakımları yapılıp kısırlaştırılarak doğaya bırakılmalarını sağlamak" dedi.

Beldede çok sayıda köpeğin katledildiğini ve konuyu yetkili makamlara taşıdığını belirten Muhammet Sönmez ise, "Sadece sahipsiz köpekleri değil, sahipli köpekleri de katlettiler. Bana ait olan cüzdanı ve aşıları tam yapılmış köpeğimi bile zehirleyerek öldürdüler. Bunu yapan kişilere gereken cezanın verilmesini istiyorum. Bu konuda şikayetçiyim" iddialarında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2013 Çarşamba 16:45:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?