3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Hain saldırıya kepenk kapatma eylemi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 15 askerin şehit edildiği hain saldırıya tepki gösteren Sinoplu esnaf, kepenk kapattı.


Sinop'ta siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları hain saldırıya karşı tek yumruk olurken, tepkilere destek veren Sinop esnafı da kepenk kapattı. Caddelerde bildiri dağıtan ve slogan atan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bir süre trafiği kapattı. Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği öncülüğünde, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Bakkallar Odası, Atatürkçü Düşünce Derneği, Sinop Gazeteciler Cemiyeti ve Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti, Balıkçılar Kooperatifi temsilcileri ile AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP), Demokratik Sol Parti (DSP), Demokrat Parti (DP), Saadet Partisi (SP) il ve ilçe başkanları bu gün saat 15.00'te bir araya gelerek, Şemdinli Aktütün Karakolu'na yapılan saldırıyı kınadı. Ortak basın metnini okuyan Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği İkinci Başkanı Ahmet Kavazak, açıklama sırasında gözyaşlarını tutamadı. Vatan evlatlarının artık hain pusularda şehit edilmesini istemediklerini belirten Ahmet Kavazak, "Bu vatan sırça köşklerde laf ile kurulmadı. Gerekiyorsa 70 milyon olarak askerliğe hazır olduğumuzu tüm dünyaya ilan ediyoruz. Sinop'tan tüm Türkiye'ye bu iş ile sorumlu olanlara diyoruz ki, artık klişe sözlerle vakit geçirilecek, halkı taziye mesajları ile sakinleştirecek zamanda değiliz. Halk olarak bir sonuç bekliyoruz" dedi.


Kavazak ayrıca, tüm iş yerlerini kepenk kapatmaya, ev ve iş yerlerini bayraklarla donatmaya davet etti. Bildirinin okunmasının ardından kalabalık Atatürk Caddesi'nden slogan atarak ve bildiri dağıtarak Sakarya Caddesi'ne kadar yürüdü. Sakarya Caddesi girişinde bir süre araç trafiğini de kapatan öfkeli kalabalık, bir süre slogan attı.


Sivil toplum örgütlerinin birlikteliğine Sinop esnafı da destek vererek kepenklerini kapattı. Sinop'un en işlek caddelerinde kepenklerini kapatan esnaf camlarına "Şehitlerimiz için kapalıyız" yazısını astı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 16:35:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 88.244.10.xxx Tarih : 4.10.2008 17:39:35

Helal Olsun Şehıtlerimize allah tan rahmet yakınlarına bas saglıgı dılerım