5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Halk Oyunları Yarışması sona erdi

Sinop'ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, 'Okullar Arası Valilik Kupası Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması' sona erdi.


Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmalarda becerilerini ortaya koyan halk oyunları ekiplerinin sergilediği figürler jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Yarışmaya il genelinden ilk ve orta öğretim ile yaygın eğitim kurumlarından 18 halk oyunları ekibi katıldı.

Geleneksel ve stilize dallarında, ilköğretim, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumları arasında gerçekleşen yarışları çok sayıda vatandaş izledi. Yarışmada geleneksel dal, küçükler kategorisinde Sinop Atatürk İlköğretim Okulu, yıldızlarda Dikmen Cumhuriyet YİBO, yaygın eğitim kurumlarında ise Erfelek Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu birinci oldu. Stilize dalı küçükler kategorisinde Sinop Cumhuriyet İlköğretim Okulu birinci olurken, yıldızlarda Erfelek Atatürk İlköğretim Okulu, ortaöğretim kurumlarında da Sinop Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi birinciliği paylaştı. Dereceye giren takımlara kupa ve başarı belgelerini Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova ile Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Çelik verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 17:06:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?