3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Hamsilos koyu turistleri ağırlıyor

Türkiye'nin en kuzey noktası İnceburun mevkisinde bulunan Hamsilos Koyu, bu yılda yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.


Her gün yüzlerce turistin ziyaret ettiği doğa harikası Hamsiyos Koyu, farklı doğa yapısıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.

 

Yemyeşil ormanı, rengarenk çiçekleriyle denizin bir nehir gibi kara içine girdiği Hamsilos Koyu'nun bir başka özelliği de eski çağlarda gemiciler tarafından barınak ve sığınak yeri olarak kullanılması. Kent merkezine 11 kilometre uzaklıkta olan Hamsilos Koyu'nun ve çevresinin doğa harikası olarak nitelendirildiğini belirten Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, alanın bakanlık tarafından 1991 yılında, birinci derece doğal SİT alanı olarak ilan edildiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 17:32:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa karakuş IP: 78.180.13.xxx Tarih : 28.08.2008 08:03:19

hamsilos koyunu gittim o ğüzel cennet gibi yeri nasıl berbet ettiklerini gözümle görmesem biri anlatsa inanmazdım oradaki gördüğüm manzaradan utandım ve şöle düşündüm nekadar aciz bir yönetim şüraya bir tuvalet yapmak okadar zormu kardeşim herkes çalılarındibine ihtiyaç gideriyor utanın