5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Hastane poliklinik oldu

Sinop Devlet Hastanesi'nin Osmaniye köyüne taşınması sonrası kent merkezinde boşaltılan eski devlet hastanesi binası poliklinik hizmeti vermeye başladı.

Yapılan onarım sonrası poliklinik haline getirilen binada iğne, pansuman ve küçük cerrahi müdahaleler gibi tıbbi operasyonlar yapılıyor.
Konuyla ilgili bilgi veren AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, hastanenin taşınması sonrası boşaltılan binanın atıl kalmaması ve vatandaşın yine sağlık hizmetinde kullanılmasına yönelik çalışma başlattıklarını, bu kapsamda yapılan tadilat ve onarım sonrası eski binanın poliklinik hizmeti vermeye başladığını söyledi.

Üçüncüoğlu, "Yaptığımız girişimler sonucunda şubat ayı içerisinde eski hastane binasının poliklinik hizmeti vermesine dair olur alınmıştı. Kentimiz böylece hem bir bölge hastanesi hem de kent merkezinde modern bir polikliniğe kavuşmuş oldu. Burada saat 17.00 ila 22.00 saatleri arasında hizmet verilecek. Ancak acil müdahale yapılmayacak. Poliklinikte iğne, pansuman, tansiyon ölçme ve basit tıbbi müdahaleler uygulanıyor. Böylece vatandaşlarımız basit bir pansuman için devlet hastanesine gitmek zorunda kalmayacak" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 15:33:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?