3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Haydi minikler aşıya!

Sinop İl Sağlık ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğinde ilköğretim öğrencilerine yönelik kızamık, kabakulak, kızamıkçık, çocuk felci, difteri ve tetanoz aşı uygulaması başlatıldı.


Gazi İlköğretim Okulu'nda sağlık ekiplerince startı verilen uygulama sırasında, aşı olmak istemeyen 1. sınıf öğrencilerini aşıdan korkmayan arkadaşları ve öğretmenleri ile sağlık ekipleri ikna etmeye çalıştı. Öğrencilerden çok sınıf dışında bekleyen veliler büyük heyecan yaşadı. Çocuklarının aşı olmasını bekleyen veliler, sınıfların dışında uzun kuyruklar oluşturdu.


İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Sinem Burul, uygulama kapsamında il genelinde 1. sınıfta okuyan 2 bin 649 öğrenci ile 8. sınıfta eğitim gören 3 bin 24 öğrenci olmak üzere toplam 5 bin 673 öğrencinin aşılacağını söyledi.

Burul, "Okul taramalarımız bir yandan devam ediyor. Okul aşılarımızda buna paralel olarak sürüyor. İlköğretim 1. sınıflara kızamık, kabakulak, kızamıkçık, çocuk felci, difteri ve tetanoz aşısı yapıyoruz. 8. sınıflara ise sadece difteri ve tetanoz aşısı yapıyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 14:15:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?