3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Haydi yatırımcılar Sinop'a

Sinop Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Osman Güleryüz, 2008 yılı içinde Sinop'un ulaşım noktasındaki sorunlarının ortadan kalkacağını belirterek, her türlü imkanın sunulduğu Sinop'ta yatırım yapmak isteyen sanayicileri davet ettiklerini söyledi.

Sinop OSB'de yatırımcılar için her türlü imkan ve kolaylığın sağlanması yönünde önemli çalışmalar yürütüldüğünü kaydeden Osman Güleryiz,

"Sinop ili son dönem yatırımları ile makus talihini değiştirecek. Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş ve Boyabat-Saraydüzü-Osmancık yollarının tamamlanmasıyla Sinop'un, kısa süre içerisinde İstanbul ve Ankara bağlantısı açılıyor. Mevcut limana ek olarak 2008 yılında yapımına başlanacak olan Demirci Köyü Balıkçı Barınağı ve iskelesi inşaatı ile deniz ulaşımındaki sorunlar ortadan kalkacak. Çalışmaları devam eden havaalanının, haziran 2008 de açılması planlanıyor. Böylece sanayici için en önemli sorun olan ulaşım sorunu tamamen çözülmüş olacak" dedi.

Yatırımcılar için uygulanan kolaylıklara da değinen Osman Güleryüz, "Bedelsiz arsa tahsisi yapılan sanayicilerin, asgari 10 işçi çalıştırması durumunda, işveren primi ve stopajı devlet tarafından karşılanıyor. Elektrik enerjisinde yüzde 20'den yüzde 50 ye varan indirimler sağlanıyor. İnşaat-iskan-işyeri açma-gıda sicil gibi ruhsat işlemlerinin tamamı aynı gün içinde OSB Müdürlüğü tarafından tanzim ediliyor ve karşılığında hiçbir ücret talep edilmiyor. Sanayicinin eli-kolu olan OSB Müdürlüğü resmi işlemlerin tümünü bünyesinde gerçekleştiriyor.

Ayrıca teşvik belgesi alan yatırımcılarımız alacağı makinelerin gümrük vergisinden ve KDV sinden muaf tutuluyor. Ayrıca kullanılan her kuruş kredide yüzde 5 devlet desteği sağlanmakta. Tarihiyle, doğasıyla, insanıyla cennet bir mekan olan Sinop'ta üretim yapmak herkese nasip olmaz. Üretken beyinlerin, ellerin, ferah bir ortamda kendilerini dinç hissetmeleri verimliliklerine yansıyacaktır. Onun için diyoruz ki; haydi yatırımcılar Sinop'a. Zaman yatırım zamanı, zaman üretme zamanıdır” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 16:05:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?