26
Nisan
2024
Cuma
SİNOP

Hayırseverden köye yeni cami

Sinop'un Boyabat ilçesine bağlı Yukarı Seyricek köyünde 2007 yılında çıkan yangında yanan köy cami, hayırsever vatandaş tarafından yeniden yaptırıldı. Hayırsever işadamının babasının adının verildiği cami törenle ibadete açıldı.

Yukarı Seyricek köyünde 2007 yılında yaşanan yangında köydeki birçok ev ile cami de yanmıştı. Bunun üzerine devreye giren Boyabatlı hayırsever işadamı Recep Dursun, köye yeni cami yaptırdı. Yapılan törenle ibadete açılan camiye işadamı Recep Dursun'un merhum babası Hacı Hasan Dursun'un adı verildi. Törene Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan, Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, Boyabat Müftüsü İsa Sağlam, daire müdürleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Caminin açılış töreninde konuşan Boyabat Müftüsü İsa Sağlam, camilerin müminleri bir araya getiren, kaynaşmalarını sağlayan ve aynı çatı altında nefes alıp vermelerini sağlayan mekanlar olduğunu söyleyerek, köye cami kazandıran hayırsever işadamına teşekkür etti.

Sinop Müftüsü Mustafa Erkan ise konuşmasında Müslümanların gittikleri her yere ilk iş olarak oralara cami yaptırdıklarına dikkat çekti. Erkan, yıllar önce çıkan yangında evlerle birlikte camisi de yanan köye ilk iş bir cami yapılmasının bunun bir örneği olduğunu söyledi.

Köye cami yaptıran hayırsever işadamı Recep Dursun'a Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir ve Belediye Başkanı Mehmet Ermiş da birer plaket verdi.

...
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2013 Salı 18:48:44
Güncelleme :18 Eylül 2013 Çarşamba 16:09:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?