8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİNOP

Hayvan kazalarına karşı 'çit'li önlem

Hayvanların yol güzergahlarını işgal ederek çeşitli trafik kazalarına yol açması yetkilileri harekete geçirdi. Hayvan yoğunluğu bulunan yol güzergahlarına çift taraflı koruma çiti çekilerek hayvanların yolu işgal etmeleri engellenecek.

Sinop’ta konuyla ilgili düzenlenen toplantıda alınan karar doğrultusunda hayvan yoğunluğu bulunan yol güzergahlarına çift taraflı koruma çiti çekilerek koridor oluşturulacak. Böylelikle hayvanların yolu işgal etmeleri engellenecek.

Hayvanları Koruma Kurulu Sinop Vali Zeki Şanal başkanlığında toplandı. Toplantıda, yol güzergahlarında can ve mal kayıpları ile sonuçlanan kazalara meydan veren hayvan yoğunluğu konusu da masaya yatırıldı. Valilik binasında gerçekleştirilen toplantıda 5199 sayılı "Hayvanları Koruma Kanunu" hakkında kurula bilgi veren İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Ömer Sayın, yasanın amacının hayvanların rahat yaşamlarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesinin sağlanması olduğunu söyledi.

İl sınırları içinde yaşayan hayvanların korunmasına ilişkin sorunların başında, Sinop-Ayancık karayolunun Sarıkum mevkiinde can ve mal kaybı ile sonuçlanan trafik kazalarına sebep olan büyükbaş hayvan ve yılka atlarının büyük tehlike arz ettiğini belirten Vali Zeki Şanal, kazaların önüne geçilmesi için Keçideresi mevkiinde yolun her iki tarafının çitle çevrilerek hayvanların geçişleri için karşılıklı koridorlar bırakılması gerektiğini kaydetti. Şanal, "Yerel hayvan koruma gönüllülerinin Sinop Ada mevkiindeki hayvan barınağı ile ilgili taleplerinin oluşturulacak komisyon marifeti ile mahallen incelenmesi sonucunda yapılacak tespitler doğrultusunda rehabilite çalışmalarına devam edilecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2005 Pazartesi 13:02:27
Güncelleme :10 Ocak 2005 Pazartesi 13:06:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?