3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Hayvanseverlerden barınak tepkisi

Sinop Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği üyeleri, belediye tarafından sahipsiz köpekler için oluşturulan barınaktaki şartların iyileştirilmesini istedi.

Sinop Belediyesi'nin Ada mevkisinde kurduğu köpek barınağında yaşayan onlarca hayvanın büyük acılar çektiğini ileri süren Sinop Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Tülay Erşahin, barınağın koşullarında gün geçtikçe daha kötü ve zor şartların oluştuğunu iddia etti.

Barınakta açlık, kontrolsüzlük, hijyenik şartların oluşmaması, kış şartları ve veteriner kontrolünün olmaması nedeniyle köpeklerin ölümle baş başa kaldığını öne süren Erşahin, barınağın acilen yeniden yapılandırılması gerektiğini kaydetti.

Tülay Erşahin, "Barınakta veteriner odası olmadığı gibi, kısırlaştırma işlemi de yapılmamaktadır. Ayrıca ameliyat edilen köpeklerin iyileşme süreci içerisinde kalacakları bir bölümde bulunmuyor. Barınakta uyuz ve açlık hat safhadayken, yer yer parçalanan barınak tellerine takılan köpekler de ciddi bir şekilde yaralanıyor. Özellikle kış aylarında kar ve yağmur yağdığında barınak adeta bir göle dönüşüyor. Bu durum hayvanların kış şartlarında hastalanmalarına ve telef olmalarına neden olmaktadır. Ayrıca beslenme yönünden bayat ekmek alımı kesildiği için toplanan yemeklerde yetersiz ve sağlıksız olmaktadır" şeklinde iddialarda bulundu.

İddialara cevap veren Sinop Belediyesi Özel Kalem Müdürü Erdoğan Erkaymaz ise belediye veterinerinin bir süre önce görevinden ayrıldığını; ancak çok kısa süre önce tekrar belediyede veteriner olarak göreve başladığını belirterek, şartların düzeltilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Erkaymaz, "Veterinerimiz Hakkı Apaydın, geçtiğimiz günlerde görevinden ayrıldı ve ardından belediyemize veteriner olarak döndü. Bu kapsamda çalışmalarına yeniden başlayarak, barınaktaki hayvanların durumlarını içeren raporlar hazırlıyor. En kısa sürede gereken yapılacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 10:59:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?