5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Hekim ve ebelere 3 günlük kurs

Sinop'ta İl Sağlık Müdürlüğü Ana Çocuk Sağlığı Şubesi tarafından, bebek ölümlerinin önüne geçilmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında 3 günlük kurs düzenlendi.


Turist Otel'de gerçekleştirilen kursa 20 hekim ile 20 ebe ve hemşire olmak üzere toplam 40 kişi katıldı.

Samsun Doğumevi'nde görevli Dr. Ayşe Nuray Enseli'nin yöneticiliğinde yapılan kursta 3 gün boyunca katılımcılara, Doç. Dr. Güner karatekin, Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Figen Günindi, Dr. Tahsin Aydın, Hemşire Meral demirci ile ebe Selma Çubukçu tarafından çeşitli bilgiler verildi.


Kurs sonunda katılımcılara sertifikaları törenle verildi. Törene katılan Vali Yardımcısı Salih Altınok ile İl Sağlık Müdürü Mustafa Cem Güre ve kurs eğitmenleri tarafından katılımcılara sertifikaları verildi. Doğum odasındaki herkesi hedefleyen program hakkında bilgi veren Dr. Ayşe Nuray Enseli, program ile doğumda gerçekleşebilecek bebek kayıplarının en aza indirilmesi konusunda büyük mesafe kat edildiğini söyledi.

Enseli, 2007 yılı sonu itibariyle sertifikalandırılan sağlık personeli sayısının ise 18 bin 748'e ulaştığını, bu güne kadar 20 güncelleme kursunda 526 kişinin eğitildiğini sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 16:13:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?