3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

HELESA geliri fakir öğrencilere

Sinop'ta her yıl ramazan ayında gerçekleştirilen Helesa Şenlikleri kapsamında bu yıl toplanan gelirin fakir öğrenciler yararına kullanılacağı bildirildi.


Sinop Hemşehrilik ve Dostluk Derneği ile belediyenin organizesinde gerçekleştirilen ve iki gün süren şenliklerde bu yıl bin 264 YTL topladı.

Elde edilen gelir Sinop Yardımsevenler Derneği'ne bağışlandı. Sinopluların verdikleri Helesa bahşişlerinin fakir öğrencilerin eğitimleri yararına kullanılacağını belirten Sinop Yardımsevenler Derneği Başkanı Sevim Ünaldı, organizasyonu düzenleyenlere ve etkinliğe katkıda bulunan Sinoplulara teşekkür etti.

Ünaldı, "Helesa Şenlikleri kapsamında vatandaşlar, her yıl ramazan ayında iki gün boyunca ellerinde fenerler ve süslenmiş bir takayla sokaklarda gezerek para toplar, çok sayıda Sinoplu da, evlerinin balkonundan süslenmiş takanın içerisine para atarak etkinliğe katkıda bulunur. Yardımlaşma duygularının daha da doruğa çıktığı ramazan günlerinde Sinop'a has düzenlenen Helesa geleneği ile bu duygu daha bir mükemmellik kazanıyor. İki gün boyunca toplanan bin 264 YTL derneğimize intikal etti. Bu para fakir öğrencilerin yararına kullanılacak" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 17:28:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?