3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Helesa Şenlikleri yapıldı

Sinop'ta her yıl geleneksel olarak Ramazan ayında düzenlenen "Helesa Şenlikleri" bu yıl da büyük bir katılımla yapıldı. Vali Konağı önünde Helesa manisi söyleyen Sinoplular, Vali Zeki Şanal'dan Helesa bahşişi aldı.


Yüzyıllar önce Karadeniz'in azgın dalgalarından kaçarak Sinop Limanı'na sığınan ve yiyecekleri bitince küçük bir takayı süsleyip maniler söyleyerek Sinop sokaklarında yiyecek toplayan gemicilerden kalan gelenek, bu yıl da düzenlenen şenlikle yaşatıldı. Sinop Belediyesi ile Sinop Hemşerilik ve Dostluk Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen şenliğe çok sayıda Sinoplu katıldı. Şenlikte vatandaşlar, ellerinde fenerler ve süslenmiş bir takayla sokaklarda gezerek para topladı. Çok sayıda Sinoplu, evlerinin
balkonundan süslenmiş takanın içerisine para atarak katkıda bulundu. Sinop Valisi Zeki Şanal, Belediye Başkan Vekili Sabri Demirkol, Sinop Hemşerilik ve Dostluk Derneği Onursal Başkanı ve eski Sinop Milletvekili Özer Gürbüz'ün birlikte, "Vira Bismillah" sözü ile start alan şenlikte, protokol üyeleri balkonlara çıkan vatandaşları selamladı. Helesa teknesi Vali Konağı'na geldiğinde Vali Şanal'ı bahşiş için çağıran kalabalığı kapıda karşılayan Vali Şanal, yardım kutusuna para attı. Sinop Hemşerilik ve Dostluk Derneği Onursal Başkanı Özer Gürbüz, Sinop'a has olan ve kentin sembolü haline gelen geleneğin yaşatılacağını ve gelecek nesillere aktırılacağını söyledi.


Şenlikte toplanan paraların yoksullara bağışlanmak üzere Sinop Yardımsevenler Derneği'ne verileceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 11:24:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?