5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

HEM kurslarına ilgi büyük

HALK EĞİTİM KURSLARINDA BİN 570 KURSİYER EĞİTİM GÖRÜYOR

Sinop'ta Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından açılan kurslarda bin 570 kursiyerin eğitim gördüğü bildirildi.

Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova, 2009-2010 eğitim-öğretim yılı genel kurs kayıtlarının 1 Eylül 2009 tarihinde başladığını hatırlatarak, eğitim-öğretim yılında 33 alanda 68 kurs açıldığını söyledi. Halk Eğitim kursları hakkında genel değerlendirmede bulunan Osman Akova, "33 alanda açtığımız 68 kursta toplam bin 570 kursiyer eğitim görmekte. Açılması planlanan kurslarımızın dışında, programı olan ve HEM otomasyon sisteminde yer alan kurslar da açılabilecek.

Kurslarımızın açılabilmesi için en az 12 kursiyerin bulunması gerekiyor. Halkımızın isteklerine cevap verebilecek, kendilerini geliştirmelerine, yeni bilgi ve beceri kazanmalarına, aile bütçelerine katkıda bulunmalarına ve istihdam olmalarına imkan verecek olan, herkesin katılabileceği kurslarımız bulunmakta. Kurslarımız kursiyerlerin isteğine göre hafta içi gündüz, hafta içi akşam ve hafta sonu olmak üzere üç zaman diliminde açılabilecek" dedi.

Halk eğitim merkezlerinin istihdam oluşturma yönünde önemli artıları olduğuna dikkat çeken Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova, "Türkiye'de iş gücünün niteliğini yükseltmek ve ekonominin tüm sektörlerinde istihdam imkanlarını artırabilmek ve işsiz kişilere iş alanı oluşturabilmek için Sinop Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü ile İş ve İşçi Bulma Kurumu Müdürlüğü işbirliğinde kurslarımız açılmakta. Bu kapsamda bu eğitim öğretim yılında 6 kurs açılmış ve yeni kurslar açılmaya devam edecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2009 Cumartesi 14:02:00
Güncelleme :7 Kasım 2009 Cumartesi 19:24:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?