5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Hepatit B kontrol programı başladı

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, halk sağlığı yönünden risk oluşturan 'Hepatit B' hastalığına karşı 'Kontrol Programı' başlattı.


Program kapsamında polisler, itfaiyeciler, diş hekimleri, kreş çalışanları ile berber ve kuaförlerde aşılanacak. Programla birlikte, kronik Hepatit B virüs enfeksiyonunun önlenerek, virüsle ilişkili olan kronik karaciğer hastalığı, siroz ve hepatosellüler ile kanser görülme olasılığının azaltılması hedefleniyor.


Başlatılan program kapsamında ilk olarak Sinop Üniversitesi (SÜ) Sağlık Yüksek Okulu'nda öğretim gören öğrenciler, öğretim görevlileri ve çalışanlar ile Yetiştirme Yurdu personel ve öğrencilerine Hepatit B aşısı yapıldı. Program dahilinde tespit edilen bin kiş Hepatit B'ye karşı aşılanarak birer ay arayla 3 doza tamamlanacak.
Uygulama hakkında Toplum Sağlığı Merkezi tarafından verilen bilgide programın uygulanacağı kurumlar açıklandı. Açıklamada, "Risk altındaki kişi ve grupların azaltılmasına yönelik olarak Toplum Sağlığı Merkezi'nin başlatmış olduğu Hepatit B destek aşılama faaliyetler kapsamında, Sinop Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Öğrenci ve çalışanları, Yetiştirme Yurdu öğrenci ve çalışanları, İçişleri Bakanlığı'na bağlı emniyet mensuplarına ve itfaiye personeline, kreş çalışanları, gençlik merkezi çalışan ve öğrencilerine, özel muayenesi olan diş hekimlerine, berber ve kuaförlere aşı uygulamasının yapılması planlanmaktadır" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 18:15:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?