5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

İki bölge 2010'da bağlanacak

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayacak olan Saraydüzü-Kargı Yolu'nun en geç 2010 yılında tamamlanarak trafiğe açılacağını söyledi.

AK Parti Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, yapımı büyük bir hızla süren ve Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu'nun devamında yer alan Saraydüzü-Kargı yolunda incelemelerde bulundu.

Müteahhit firma yetkilileri ile görüşen Abdurrahman Dodurgalı, eski yapılmış kaplamada zeminden kaynaklanan olumsuzluk nedeniyle bozulma meydana geldiğini söyledi. Bu yüzden çalışmaların uzadığını kaydeden Dodurgalı, "Bizim hedefimiz bu yolu 2009 yılında trafiğe açmaktı. Ancak yolun bazı kesimlerinde altyapının yol yapımına uygun olmadığı ve çok çabuk çamurlaşan bir yapıda olduğu görüldü. Bu yüzden çalışmalar uzadı. Uygun olmayan malzeme atılıp yerine uygun malzemeyle dolgu yapılmasından kaynaklanan bir zorluk ortaya çıktı. 1.5 aylık ek bir çalışmayla bu sıkıntı aşılmaya çalışıldı. Bu aşama ardından normal yapım sürecine girilecek. Hükümetimiz ve sayın başbakanımız özellikle bu yol üzerinde büyük bir hassasiyetle duruyor. Sinop için büyük önem arz eden Tünelli Geçiş Yolu'nun devamındaki en önemli aks olan bu güzergahın yapılmasıyla İç Anadolu Karadeniz'e bağlanmış olacak" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 17:05:00
Güncelleme :23 Temmuz 2009 Perşembe 17:20:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?