5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

İki kruvaziyer birden demirledi

SİNOP, İKİ TURİST GEMİSİNİ AYNI ANDA AĞIRLADI

Black Watch ve Kristina Regina adlı iki ayrı lüks turist gemisi, Avrupa ve Amerikalı yolcularıyla bugün Sinop Limanı'na geldi. Her iki geminin 946 yabancı yolcusu, Sinop'un tarihi turistik mekanlarını gezdi.

Sinop Limanı, bir günde iki farklı devletin bayrağını taşıyan iki turist gemisini ağırladı. İlk olarak Bahama bayraklı Black Watch adlı 28 bin 613 grostonluk dev kruvaziyer turist gemisi, sabah saatlerinde Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden 745 yolcusu ve 332 mürettebatı ile Sinop Limanı'na demirledi. Ardından da Finlandiya bayraklı Kristina Regina adlı 4 bin 295 grostonluk lüks gemi, 201 Amerikan ve Avrupalı yolcusu, 52 mürettebatıyla Sinop'a geldi. İki gemi Sinop İskelesi'nde yan yana demir attı.

Gemilerden inen yabancı turistler, rehberler eşliğinde Sinop'un tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Trabzon Limanı'nda geldiği öğrenilen Kristina Regina, akşam saatlerinde demir alarak Yalta'ya hareket edecek. İstanbul'dan sonraki ilk molasını Sinop'ta veren Black Watch ise yine akşam saatlerinde Sinop'tan ayrılarak Sivastopol'a gidecek

SİNOP, İKİ TURİST GEMİSİNİ AYNI ANDA AĞIRLADI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 16:24:04
Güncelleme :5 Ekim 2009 Pazartesi 18:00:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?