5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

İl başkanlığına Tokmak atandı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop İl Başkanlığı görevine iş adamı ve AK Parti İl Kurucu Üyesi Cengiz Tokmak atandı.


Pazartesi günü akşam saatlerinde AK Parti İl Kurucu üyesi Cengiz Tokmak ile iş adamı Mesut Koçak telefonla aranarak parti genel merkezine çağırıldı. İkili ile ilk olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Haluk İpek ve diğer yönetim kadroları görüştü. Dün gece saatlerinde de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cengiz Tokmak ve Mesut Koçak'ı AK Parti Genel Merkezi'ndeki makamında ayrı ayrı kabul etti. Başbakan Erdoğan görüşme sonrası Cengiz Tokmak'a il başkanlığı görevini tebliğ ederek,
Sinop'ta yeni yönetimi oluşturmasını istedi.
Cengiz Tokmak, Başbakan Erdoğan ile görüşmesi ve görev yazısının yazılması ardından parti genel merkezinden gerekli evrak ve dosyalar ile il başkanlığının anahtarlarını teslim aldı. Tokmak'ın bir kaç gün içerisinde bir basın toplantısı yapması bekleniyor.


Öte yandan, aynı süreçte görevden alınan merkez ilçe ile, Boyabat ve Durağan ilçe teşkilatları için kongre yapılacağı ileri sürülüyor.
1976 Sinop doğumlu olan Cengiz Tokmak, ilk, orta ve lise tahsilini Sinop'ta tamamladı. Balıkesir Üniversitesi Maden Teknik Fakültesi'ni bitiren Cengiz Tokmak, AK Parti İl Kurucu üyesi. Cengiz Tokmak ticaretle uğraşıyor.

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 13:54:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?