3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

İl Genel Meclis toplantısı yapıldı

Sinop İl Genel Meclisi'nin eylül ayı üçüncü oturumu yapıldı.

Oturumda taşıt muayene istasyonu için İl Özel İdaresi'ne ait kent merkezindeki sahanın 30 yıllığına kiralanmasına dair talep reddedildi.


İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Erol'un başkanlık ettiği oturumda 24 maddelik gündemin 6'sı üzerinde görüşme yapıldı. Böylece son oturumla birlikte gündem maddelerinin 16'sı üzerinde görüşme sağlanmış oldu. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Murat Berksoy ile İl Özel İdaresi Şube Müdürleri ve meclis üyelerinin hazır bulunduğu oturumda il merkezi ve ilçelerdeki bazı köylere ait, yerleşik alanı ve civarı tespit haritalarına ilişkin Bayındırlık ve İmar Komisyonu'ndan gelen raporlar görüşülerek oylandı.

Meclis Üyesi Dursun Aydın ile birlikte 9 meclis üyesinin teklifi üzerine Türkeli İlçesi Köylere Yardım Faslı'ndan Milli Eğitim ve Müteahhitlik Hizmetleri faslına 13 bin YTL'lik ödenek ayrılması konusu gündeme alınarak oylandı. Meclis ödeneğin aktarılmasına oy çokluğuyla onay verdi. Bu arada, bir firma tarafından İl Özel İdaresi'ne ait kent merkezi Gelincik Mahallesi'ndeki sahanın taşıt muayene istasyonu olarak kullanımı için 30 yıllığına kiralanmasına ilişkin İçişleri Komisyonu'ndan gelen rapor görüşüldü.

Komisyonun söz konusu istasyonun kent merkezinde trafiği olumsuz yönde etkileyeceği göz önünde bulundurularak verdiği olumsuz rapor oylandı. Meclis üyeleri rapordan hareketle istasyonun belirtilen alanda kurulmasına ilişkin talebi reddetti.
Oturumda söz alan CHP'li Meclis Üyesi Hasan Ozan, Sinop Devlet Hastanesi'nde birçok problem ve sıkıntının yaşandığını belirterek, meclisten bu konuda bilgi istedi. Bunun üzerine İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Cem Güre'nin meclisin cuma günkü oturumda bilgi almak üzere dinlenmesine karar verildi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 17:18:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?