5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

İl Genel Meclisi 3. oturumu yapıldı

Sinop İl Genel Meclisi'nin ocak ayı üçüncü oturumu yapıldı.


İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Erol'un başkanlık ettiği oturumda 26 maddelik gündemin 5 maddesi görüşüldü.

Böylece son oturumla birlikte gündem maddelerinin 14'ü üzerinde görüşme sağlanmış oldu.

İl Özel İdaresi Şube Müdürleri ve meclis üyelerinin hazır bulunduğu oturumda, bazı köylere ait köy yerleşik alanı ve civarı tespit haritası hakkında imar komisyonundan gelen raporlar görüşülerek, komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.


Oturumda, 2009 mali yılı imar harçları ile iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı ücretlerinin belirlenmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan gelen rapor görüşülerek, komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi. Böylece imar harçları ile iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı ücretlerinin enflasyon rakamları göz önünde bulundurularak yüzde 10 ile yüzde 12 arasında arttırılması kararlaştırıldı.

Meclis üçüncü oturumunda ayrıca Gerze ilçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti'ne iki yeni üye belirlendi. Böylece Fazlı Akın ve Selahattin Evren, Gerze SYDV Mütevelli Heyeti Üyeliğine seçildi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 17:29:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?