3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

İl Genel Meclisi toplandı

Sinop İl Genel Meclisi'nin eylül ayı ikinci oturumu yapıldı.

Oturumda kurulacak olan Turizm Altyapı Hizmet Birliği'nin tüzüğü de meclis tarafından kabul edildi.


İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Erol'un başkanlık ettiği oturumda 27 maddelik gündemin 6 maddesi üzerinde görüşüldü. Böylece son oturumla birlikte gündem maddelerinin 10'u üzerinde görüşme sağlanmış oldu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Murat Berksoy ile İl Özel İdaresi Şube Müdürleri ve meclis üyelerinin hazır bulunduğu oturumda il merkezi ve ilçelerdeki bazı köylere ait, yerleşik alanı ve civarı tespit haritalarına ilişkin Bayındırlık ve İmar Komisyonu'ndan gelen raporlar görüşülerek oylandı. Bu arada, Sinop Turizm Altyapı Hizmet Birliği tüzüğüne ait Turizm Sanayi ve Ulaşım Komisyonu'ndan gelen rapor görüşülerek kabul edildi.

Tüzüğü meclisten geçen Turizm Altyapı Hizmet Birliği hakkında bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Erol, birliğin amacının il turizminin gelişmesi ve canlanmasına katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Erol, "Turizm Altyapı Hizmet Birliği ile ilimiz potansiyel turizm merkezlerinin sahip olduğu alanların bütüncül bir anlayışla korunması, geliştirilmesi, tanıtımı, kültür ve turizme ilişkin sosyal, teknik alt yapının gerçekleştirilmesi ve işletilmesini sağlaması hedefleniyor. İlimize gelen yerli ve yabancı turistlerin en iyi şekilde ağırlanması için gerekli tedbirlerin alınması, bu konuda turizm işletmelerinin bilgilendirilmesi birliğin amaçları arasında yer alıyor" dedi.


Erol ayrıca, birliğin kurucuları arasında İl Özel İdaresi ile ilçe belediyeleri, bazı köy muhtarlıkları ve bir turizm işletmesinin yer aldığını sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 17:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?