3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

İl Tarım Müdürlüğü'nün mutlu günü

Sinop İl Tarım Müdürlüğü tarafından dağıtılan sebze fidelerinin ürünleri, Vali Zeki Şanal'ın makamında görücüye çıktı.


Merkeze bağlı Taşmanlı, Taypaklı, Alasökü ve Mertoğlu köylerinde çiftçilere dağıtılan domates, biber, patlıcan, kavun ve karpuz fidelerinin verimli topraklarla buluşması sonucu elde edilen ürünleri, İl Tarım Müdürü Sıddık İpek ile birlikte Vali Zeki Şanal'ın makamına getiren çiftçiler, tarıma verilen destekten dolayı yetkililere teşekkür etti. Çiftçiler tarafından üretilen kavun ve karpuzlar Vali Zeki Şanal ve İl Tarım Müdürlüğü yetkililerine ikram edildi.


Çiftçileri makam toplantı salonunda kabul eden ve ürünleri tek tek inceleyen Vali Zeki Şanal, 2008 yılında 576 bin fidan dağıtımının öngörüldüğünü ve şu ana kadar yıl içerisinde 418 bin 500 adet fidan dağıtıldığını söyledi. 2006 yılından başlayarak 2008 yılına kadar 3 yılda hedefin 1 milyon fide olduğunu kaydeden Şanal, "İlimizde sürdürdüğümüz geleneksel tarım yanında sebzecilik, meyvecilik ve sera tarımının giderek yaygınlaşmasını, bu şekilde hem üretim çeşitliliğini arttırmak ve dolayısıyla üreticilerimizin daha fazla gelir elde etmelerini istiyoruz. Bu konuda emeği geçen arkadaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.


İl Tarım Müdürü Sıddık İpek ise dağıtılan fidelerden elde edilen ürünlerin çok kaliteli olduğunu belirterek, ürünlerin geleneksel olarak yetiştirilen ürünlere göre daha fazla gelir getirdiğini söyledi. Sinop'ta diğer bölgelere nazaran daha az gübre ve ilaç tüketiminin olduğunu ve ürünlerin yarı organik olarak algılanabileceğini kaydeden İpek, "Biz sebzecilik çalışmalarına daha geniş bir yelpazede devam edeceğiz. Bu konuda ciddi bir şekilde çalışıyoruz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 16:36:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?