5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

İlk aşı vali yardımcısına

SİNOP'TA İLK DOMUZ GRİBİ AŞISINI VALİ YARDIMCISI OLDU

Domuz gribi olarak bilinen 'Pandemik A (H1N1)' virüsüne karşı koruyucu önlem olarak ithal edilen aşıların uygulanmasına Sinop'ta başlandı. İlk domuz gribi aşısı İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Cem Güre tarafından Vali yardımcısı Salih Altınok'a yapıldı. Aşı, Sinop'ta ilk olarak sağlık personeli ve henüz yola çıkmamış hacı adaylarına yapılıyor.

500 bin dozluk ilk parti aşılar, 81 ilin Sağlık Müdürlüklerince sağlık kuruluşlarına sevk edilirken, Sinop'a gelen ilk parti bin 500 doz domuz gribi aşısında ilk uygulamaya bugün start verildi. Sinop Vali yardımcısı müdürlük binasında hazırlanan H1N1 aşı odasında domuz gribi aşısını ilk yaptıran isim oldu. Altınok'a aşısını İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Cem Güre yaptı. Daha sonra ise hemşire, doktor, 112 Acil Servis çalışanları olmak üzere çok sayıda sağlık hizmeti veren personele aşı yapıldı.

Bu zamana kadar aşıyla ilgili birçok iddianın ortaya atıldığına dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Cem Güre, sağlığın siyasete alet edilmemesi ve istismar konusu yapılmaması gerektiğini söyledi. Güre, "Aşı konusu, bugüne kadar maalesef bir sürü dedikodulara neden olmuştu. Bir çok iddialar ortaya atıldı. Nasıl din siyasi istismara alet edilemezse, sağlık da siyasete alet edilmemeli. Siyasi mercilerin bu tarz toplumu galebe edecek açıklamalarda bulunmamalarını isterdim. Türkiye sağlık konusunda

önemli mesafeler almış bir ülke. Çağdaş ve ihtiyaçlarını zamanında tespit eden ve bunu en kısa zamanda alan bir ülkeyiz" diye konuştu.

SİNOP'TA İLK DOMUZ GRİBİ AŞISINI VALİ YARDIMCISI OLDU
SİNOP'TA İLK DOMUZ GRİBİ AŞISINI VALİ YARDIMCISI OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 16:31:01
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 17:02:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?