4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİNOP

İmar planı çalışmaları başladı

Sinop'ta, İller Bankası jeolojik ve jeoteknik etüt çalışmalarının keşfine başlandı.


Sinop Belediyesi tarafından İller Bankası'na yaptırılacak olan ve mücavir alan sınırları içinde bulunan planlı ve plansız alanların ilave ve revizyon imar planı çalışmalarına esas jeolojik ve jeoteknik etüt çalışmaları öncesi keşif çalışması başlatıldı. Çalışmalar İller Bankası'ndan gelen 4 kişilik teknik bir ekip tarafından yürütülüyor. Keşif ardından ihalesi yapılarak başlatılacak jeolojik ve jeoteknik etüt çalışmalarının tamamlanması ardından imar planı çalışmalarına start verilecek.


Çalışma hakkında bilgi veren İller Bankası Planlama Dairesi Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, etütlerin yapılması ve raporun hazırlanma aşamasının yaklaşık 4 ay süreceğini söyledi. Mustafa Yiğit, "İller Bankası tüm il ilçe belediyelerinin imar planı çalışmalarını yapmakta. Bu kapsamda Sinop'unda yakın bir gelecekte tüm halihazır harita alanlarının imar planı çalışmaları yapılacaktır.

Bu yüzden 4 kişilik ekiple Sinop'tayız. Şu anda imar planı çalışmalarının jeoteknik etütleri keşfini yürütüyoruz. Sondaj ve jeoteknik etütler yapılacak. Buradan çıkacak sonuçlara göre kentin plana esas yerleşim alanlarının uygunluğu ortaya konulacak ve plan çalışmasına geçilecek. Sondaj çalışmaları, sismik etütlerin yapılması ve raporun hazırlanmasının normal şartlarda 4 ay gibi bir süreçte tamamlanması öngörülüyor" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 17:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?