4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİNOP

İnternet evi açıldı

Türk Telekom'un "Her İlçeye İnternet Evi" projesi kapsamında Sinop'un Durağan ilçesinde belediye ile işbirliği yapılarak kurulan İnternet Evi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Eski belediye binasında kurulan İnternet Evi'nin açılışına Sinop Valisi M. Hakan Güvençer, Durağan Kaymakamı T. Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Ahmet Usta, İl Telekom Baş Müdürü Fatih Mehmet Bağırıcı ile daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.


Düzenlenen törende, Telekom İl Müdürü Fatih Mehmet Bağırıcı, sürdürülen faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Eğitime Yüzde 100 Destek" projesi kapsamında Telekom Genel Müdürlüğü'nün de eğitim alanında önemli hizmetler sunduğunu ifade eden Bağırıcı, iletişimin en önemli aracı haline gelen interneti yaygınlaştırmak için büyük çaba gösterdiklerini söyledi. Telekom İl Müdürü Fatih Mehmet Bağırıcı, "Telekom'un görevi, haberleşmeyi en hızlı ve sağlıklı şekilde sağlamak olsa da, bir anlamda bilgi paylaşımı da sağlamış oluyor. Bu bilgiyi en kolay yoldan sunmanın yolu da günümüzde internet hizmetini yaygınlaştırmaktır. Şu anda Türkiye genelinde 40 binin üzerinde okulun internet erişimi kurulmuş durumdadır. İlimizde şu anda tüm kırsal santrallerden internet verilebiliyor. Sinop'ta milli eğitime bağlı 275 okulumuzun tamamına internet hizmeti verilmektedir.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 15:10:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?