5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

İş hanının yıkımı reddedildi

Sinop İl Genel Meclisi, Özel İdare'ye ait 'Özakman İş Hanı' binasının yıkımına onay vermedi. Çok sayıda büro, iş yeri ve İl Genel Meclisi Başkanlığı ile YEDAŞ İl Müdürlüğü'nün de içinde bulunduğu hanın yıkımı oy birliğiyle reddedildi.


Sinop İl Genel Meclisi'nin eylül ayının ikinci oturumu Meclis Başkanı Mustafa Demirel başkanlığında yapıldı. İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturumda 27 maddelik gündemin 10 maddesi üzerinde görüşüldü. Böylelikle son otorumla birlikte gündemin 20 maddesi üzerinde görüşme sağlanmış oldu. Açılış ve yoklama ardından başlayan meclis oturumunda ilk olarak, kaçak yapıların yıkım çalışmalarının yapılabilmesi için taşıt kiralama faslına ödenek aktarımına ilişkin komisyon raporu görüşüldü.
Ödenek aktarımı yeterli kaynak olmadığı için kabul edilemedi. Durağan ilçesindeki özel idareye ait binada belediyeye kiraya verilen 1, 2 ve 3. katların kiralama sürelerinin uzatılmasına yönelik komisyon raporunun görüşüldüğü oturumda, belediye başkanlığının söz konusu binayı 1 yıl sonra tahliye etmesine karar verdi. Sinop Merkez Polis Amirliği'nin onarımı için 58 bin TL, Boyabat, Dikmen, Durağan ve Gerze Polis Amirliklerinin onarımı içinde 66 bin 473 TL ödenek aktarımının kabul edildiği meclis
oturumunda, son olarak Sinop İl Özel İdaresi'ne ait Atatürk Caddesi üzerinde bulunan 'Özakman İşhanı'nın yıkımına ilişkin 'İçişleri Komisyonu'ndan gelen rapor görüşüldü. 8 Ağustos tarihinde komisyona havale edilen konuyla ilgili komisyonun, 'handaki iş yerlerinden dolayı yıkım sonrası Özel İdare'nin para kaybına uğrayacağı' yönündeki kararı okundu. Daha sonra yapılan oylamada meclis üyeleri oy birliğiyle iş hanının yıkımına ilişkin maddeyi reddetti.

İha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 17:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?