3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

İşadamından örnek bağış

Sinop Üniversitesi'ne (SÜ) bir hayırsever iş adamı tarafından bağışlanan hizmet aracı, törenle SÜ Rektörü Prof. Dr. Şevket Büyükhatipoğlu'na teslim edildi.


Üniversitenin rektörlük binasında gerçekleştirilen törene Vali Zeki Şanal, Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, İl Emniyet Müdürü Tahir Bayındır, Cumhuriyet Başsavcısı Sadettin Arslan, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Erol Derici, Sinop Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel ile Sinop Üniversitesi Vakfı üyeleri katıldı.


Sinoplu İş Adamı Eczacı Seyhun Üstün'ün elinden Sinop Üniversitesi'ne bağışladığı hizmet aracının anahtarlarını teslim alan SÜ Rektörü Prof. Dr. Şevket Büyükhatipoğlu, Seyhun Üstün ile Sinop Valisi Zeki Şanal ve Belediye Başkanı Zeki Yılmazer'e, üniversiteye katkılarından dolayı da birer plaket verdi. Büyükhatipoğlu, "Yaklaşık 1 yıl önce, Sinop Üniversitesi Vakfı'nın genel kurulu yapılmıştı.

Bu genel kurul sırasında üniversitemizin 2008 yılı bütçesinin sınırlı olanakları olduğunu ve hali-vakti yerinde olan üyelerinin üniversitemize bağış yapılması konusunda bir talebimiz olmuştu. Bu arada üyemiz sayın Seyhun Üstün bey, gelirinin yüzde 25'ini üniversiteye bağışlama istediğini bize söyledi. Şu anda verdiği sözü yerine getirmiş olmasının haklı sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Bu vesileyle Sinoplu vatandaşlarımızı üniversitemize bağış yapmaya davet ediyorum. Her şeyi devletten beklememek lazım. Eğitime yapılan katkı katlanarak geri dönüyor. Eğitime yapılacak bağışlarla bu üniversiteler ayakta kalabiliyor" dedi.


Öğrenciliği sırasında İş Adamı Vehbi Koç'un yurdunda kaldığını belirten İş Adamı Seynun Üstün ise, "Ben rahmetli Vehbi Koç'un anılarıyla büyüdüm. Bize çalışmamızı ve tasarruf etmemizi, hayır işlerinde de yarış etmemizi söylerdi. Onun bu sözlerini hiç unutmadım. Onun bu sözlerini hayatımda düstur edindim. Bundan sonra da en başarılı son sınıf talebesine karşılıksız burs vereceğim" diye konuştu.


Vali Zeki Şanal ise konuşmasında, eğitime yapılan yatırımın insana yapılmış en büyük yatırım olduğunu belirterek, hayırsever vatandaşların Sinop Üniversitesi'ne katkılarını beklediklerini yineledi. Program sonunda Prof. Dr. Şevket Büyükhatipoğlu aracın kurdelesini kesti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 16:14:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?