3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

İzcilerin Ilgaz kampı sona erdi

Sinop İl İzci Kurulu Başkanlığı tarafından izci öğrenci ve liderlere yönelik bu yıl 6.'sI gerçekleştirilen "Geleneksel Ilgaz Kampı" sona erdi.

Kastamonu Yolkonak Spor ve İzcilik Okulu Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve iki devre olarak 3'er gün süren kampa il merkezi ve ilçelerden 8 görevli nezaretinde toplam 160 izci ve 25 lider olmak üzere toplam 185 izci katıldı.

Kamp hakkında bilgi veren İl İzci Kurulu Başkanı Mehmet Düz, tüm izci lider ve izcilerine kamp etkinliklerinde yer verdiklerini söyledi.

Düz, "İzcilerimiz bu kampımızda öğrendiklerini pratiğe dökebilme, kaynaşabilme, doğayı tanıyabilme ve medeniyetler kenti Kastamonu ilinin tarihi ve turistlik yerlerini görme fırsatına sahip oldu. Etkinlik kapsamında izci ve liderler tesislerde masa tenisi, satranç, kardan adam, kule, buzdan Sibirya evi yarışmalarına katıldı. Böyle geniş kapsamlı bir kampın Türkiye'de nadir olarak gerçekleştiğine inanıyorum. Gelenekselleşen etkinliğimiz her yıl kapsamı ve katılımı genişleyerek devam ediyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 14:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?