3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Kaçırılmış aşı kampanyası

Sinop'ta Aşı Haftası etkinlikleri kapsamında, aşı olmamış ya da eksik aşısı bulunan çocuklara yönelik "Kaçırılmış Aşı Yakalama Kampanyası" başlatıldı.

Kampanya, Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Cem Güre, Sinop İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Sinem Burul ve diğer sağlık personelinin katılımıyla Ana Çocuk Sağlığı Merkezi'nde (ACSAB) düzenlenen açılış töreniyle start aldı. Kampanya hakkında bilgi veren Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Sinem Burul, kampanya çerçevesinde Sinop'ta aşı yaptırmamış ya da aşısı eksik olan çocuklara yönelik başlatılan 'Kaçırılmış Aşı Yakalama Kampanyası'nda 5 bin doz aşı uygulanacağını söyledi. .


Şube Müdürü Sinem Burul, "2007 yılından önce aşılanmamış olan çocukları yani Ocak 2005 ve 2006 arasında doğan, şu anda 22 aylık döneme denk gelen çocukları yakalama kampanyası düzenliyoruz. Onlara menenjit aşısı yapacağız. Ayrıca beşli aşısı eksik olan çocuklarımızda bu kampanya kapsamında aşılanacak. Hedefimiz, 5 bin doz aşı yapmak" dedi.


Kampanyada vatandaşların desteğinin önemine değinen İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Cem Güre ise dünyada 2002 yılında aşı ile korunabilen hastalıklar nedeniyle 5 yaş altında 1 milyon 400 bin çocuğun öldüğünü söyledi. Güre, "Aşılama her çocuk için yaşamsaldır. Her çocuğun sağlıklı ve hastalıksız yaşama hakkı vardır. Ocak 2005 ile Temmuz 2006 tarihleri arasında doğan çocuklarımıza yapılmamış olan menenjit aşısı ile yapılmamış olan diğer aşıların yapılması için en yakın sağlık kuruluşlarına vatandaşlarımızın başvurmalarını istiyoruz" diye konuştu. Vali Yardımcısı Bilal Ölmez de yaptığı konuşmada, çocuklara yapılan aşıların önemine değindi. Daha sonra kampanya kapsamında aşılama uygulamasına başlandı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 20:03:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ramazan küçükoğlu IP: 88.251.182.xxx Tarih : 25.04.2008 00:01:38

çok sağlık çalışanı arkadaşım oldu hepsi de saygın arkadaşlarım hepsi de en az benim kurumum kadar beni sahiplendiler onlara antalyadan sevgiler ve neden şarkısını armağan ediyorum ..................