7
Mayıs
2024
Salı
SİNOP

Kadınlar koğuşunda isyan

Doğal ve tarihi yapısı ile son günlerde film çekimlerinin vazgeçilmez mekanı haline gelen Tarihi Sinop Cezaevi, özel bir televizyonda yayına girmeye hazırlanan "Köpek" adlı diziye ev sahipliği yaparken senaryo gereği kadınlar koğuşunda isyan çıktı.

Yapımcılığını Yağmur Ajans’ın üstlendiği dizinin çekildiği Tarihi Sinop Cezaevi’nde gece gündüz çalışan film ekibi, bir çok ünlü mahkuma ev sahipliği yapan kale surları arasındaki tarihi koğuşları tekrar canlandırdı. Son olarak kadınlar koğuşunda gerçekleştirilen çekimlerde bir çok Sinoplu bayan da rol aldı. Film gereği kadınlar koğuşunda çıkan isyanı bayan ve erkek gardiyanlar güçlükle bastırabildi. Gerçeğini aratmayan sahnelerin canlandırıldığı çekimlerde rol icabı bir gardiyan da hayatını kaybetti.

"MEKAN TÜYLER ÜRPERTİCİ"

Film hakkında bilgi veren yönetmen Cem Akyoldaş, tarihi mekanda gerçekleştirdikleri çekimler sırasında mekanın tüyler ürperten atmosferinden etkilendiklerini söyledi.

Akyoldaş, "Tarihi cezaevinden dolayı filmi Sinop’ta çekiyoruz. Eski cezaevinin boş olması bizim için çok büyük bir avantajdı. Yeni cezaevinde de çekimlerimiz oldu. Gerçek mahkumların arasında da çalıştık. Herkesin psikolojisi bozuldu ama iyi iş çıktı. Yıllardır Türkiye’de Duvar filminden sonra gerçek hapishanelerde çekilen bir cezaevi filmi yoktu. Mekan tüyler ürpertici. Buraya alışmakta oldukça zorluk çektik" dedi.

Dizinin çeşitli gazetelerin yazdığı gibi mafya dizisi olmadığını belirten Cem Akyoldaş, "Asla böyle bir şey yok. Biz hikaye olarak çok farklıyız. Mafya dizisi değiliz. Cezaevinde yaşamış, büyümüş, orada işkence görmüş ve orada aşkı tatmış bir adamın hikayesini anlatıyoruz. Kurtlar Vadisi ile de hiçbir alakası ve benzerliği yok. Yaklaşık 30 kişilik oyuncu kadrosu ile çalışıyoruz. Kadromuz çok zengin. Çok iyi bir kadroyu bir araya topladık. Neredeyse üç dizinin oyuncu kadrosuna sahibiz. Oyuncularımızın her biri dizilerde baş roller oynamış kişiler. Bu dizide tek bir başrol yok. Oyuncularımızın her biri birer başrol oyuncusu" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2005 Çarşamba 16:40:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?